Облачността ще бъде променлива, често намаляваща до слънчево време. Вятърът ще

...
Облачността ще бъде променлива, често намаляваща до слънчево време. Вятърът ще
Коментари Харесай

Затопля се от днес

Облачността ще бъде променлива, постоянно намаляваща до слънчево време. Вятърът ще бъде сдържан, в Дунавската низина и планинските региони – до мощен, от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат сред минус 5° и 5°, в София - към минус 3°, а оптималните - сред 8° и 13°, в София - към 8°.

По Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа сдържан, по северното крайбрежие краткотрайно до мощен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са 9°-10°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е променлива, преди обяд над масивите от Западна България по-често забележителна и на изолирани места ще прехвърчи слаб сняг. След обяд облачността ще се раздира и ще понижава. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 2°.

През идващите дни ще бъде ветровито, с променлива облачност, само че вероятността за превалявания е дребна. Вятърът ще е сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина - краткотрайно мощен от запад-северозапад, в понеделник ще се усили още. Ще се затопля и минималните температури в цялата страна ще са позитивни, а оптималните - към и над 15°.

В средата на седмицата вятърът ще отслабне, в доста региони краткотрайно ще стихва и тук-там в равнинната част от страната ще се образуват мъгли или ниска слоеста облачност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР